Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποκλειστική εντολή ανάθεσης

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πουλήσεις ή να νοικιάσεις ένα ακίνητο η απάντηση είναι: εξαρτάται από το ακίνητο και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια διακριτά πλεονεκτήματα της αποκλειστικής ανάθεσης του ακινήτου σε έναν έμπειρο μεσίτη, ειδικότερα όταν αυτός είναι γνώστης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα της αποκλειστικής ανάθεσης:

 • Προσωπική δέσμευση κι αφοσίωση του επαγγελματία μεσίτη να εργαστεί μεθοδικά για την πώληση του ακινήτου. Ο μεσίτης δεν είναι ανταγωνιστής σας αλλά συνεργάτης σας. Στην αποκλειστική ανάθεση ο στόχος – η πώληση του ακινήτου – σας ταυτίζεται με τον στόχο του μεσίτη.
 • Στοχευμένο και επαγγελματικό μάρκετινγκ αυξάνοντας την πιθανότητα υπόδειξης του ακινήτου σε πιο σχετικούς πελάτες. Ο μεσίτης ενημερώνει άμεσα το πελατολόγιό του για το νέο ακίνητο που “μπαίνει” στην αγορά και χρησιμοποιεί όλα τα τεχνολογικά μέσα για τη σωστή προώθηση του ακινήτου.
 • Ο επαγγελματίας μεσίτης έχοντας ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασιών μπορεί να γνωστοποιήσει το ακίνητο σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων που ενδεχομένως να έχουν τον κατάλληλο αγοραστή ή ενοικιαστή για το ακίνητό σας. Π.χ. Μπορείτε να αναθέσετε το ακίνητό σας σε 10 μεσίτες ενώ ο μεσίτης μπορεί να συνεργαστεί με περισσότερους από 50 μεσίτες για την εύρεση του κατάλληλου αγοραστή ή ενοικιαστή.
  Ο επαγγελματίας μεσίτης σας εκπροσωπεί με επαγγελματισμό στις διαπραγματεύσεις είτε με τον άμεσα ενδιαφερόμενο είτε με τους υπόλοιπους συναδέλφους αποφεύγοντας περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού (πλασματικές προσφορές, υποτίμηση ή υπερεκτίμηση του ακινήτου, δημοσίευση του ακινήτου σε χαμηλότερη τιμή από την συμφωνηθείσα κ.α.)
 • Κάθε ακίνητο είναι μοναδικό και η μοναδικότητα αυτή χάνεται όταν το ακίνητο διαφημίζεται από πολλούς και διαφορετικούς μεσίτες. Με την αποκλειστικότητα το ακίνητο διατηρεί την μοναδικότητά του κάνοντάς το να ξεχωρίζει στην αγορά.

Επιλέγοντας εμάς την αποκλειστική ανάθεση του ακινήτου σας θα σας παρέχουμε τα εξής:

 • Άμεση ενημέρωση του υπάρχοντος πελατολογίου
 • Άμεση ενημέρωση των μεσιτικών γραφείων με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.
 • Επαγγελματική βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση (απλή και 360 μοίρες) του ακινήτου.
 • Δωρεάν δημοσίευση με ενισχυμένη προώθηση του ακινήτου στις πιο διαδεδομένες ιστοσελίδες διαφήμισης ακινήτων – spitogatos network, spiti360, spiti24, tospitimou & την επίσημη ιστοσελίδα του γραφείου.
 • Έκδοση έγχρωμου πωλητηρίου κι επαγγελματικού βίντεο κι άμεση προώθηση στη βιτρίνα του γραφείου ως επιλεγμένο ακίνητο.
 • Δημιουργία banner για την πρόσοψη του ακινήτου.
 • Δωρεάν ενισχυμένη προβολή του ακινήτου στα social medial (Facebook, Instagram) & στο YouTube.
 • Ενημέρωση των κατοίκων στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο (μέσω επιστολών ή φυλλαδίων).
 • Συνεχής ενημέρωση (γραπτώς και προφορικώς) των ενεργειών και των αποτελεσμάτων σε σχέση με το ακίνητό σας.

Η μεσιτική αμοιβή για την αποκλειστική ανάθεση πώλησης ανέρχεται στο 1,5% επί της τιμή πώλησης του ακινήτου πλέον Φ.Π.Α. Π.χ. Αν ένα ακίνητο πωληθεί στα 100,000 ευρώ η μεσιτική αμοιβή θα είναι 1,500 ευρώ.

Ενώ για αποκλειστική ανάθεση ενοικίασης ανέρχεται στο 50% του ενοικίου πλέον Φ.Π.Α. Π.χ. εάν το ακίνητο ενοικιαστεί στα 350 ευρώ η μεσιτική αμοιβή θα είναι 175 ευρώ πλέον Φ.ΠΑ.

Η αποκλειστική εντολή ανάθεσης σας κοστίζει λιγότερο από την απλή ανάθεση ενώ παράλληλα απολαμβάνετε πολύ περισσότερες παροχές αυξάνοντας την πιθανότητα το ακίνητο σας να πωληθεί στη καλύτερη δυνατή τιμή! Η αποκλειστική ανάθεση μπορεί να έχει διάρκεια έως και 6 μήνες ανάλογα με την περίπτωση του ακινήτου κι αν αυτό προορίζεται για ενοικίαση ή πώληση.

Με εκτίμηση,
Ηρακλής Πάσχος M.Sc.

Compare Listings